Jämföra snabblån – Att tänka på

Ett smidigt, om än inte helt nytt, sätt att ansöka om lån är att göra detta via SMS. Denna möjlighet finns nämligen för lite mindre lån. Med anledning av att denna möjlighet finns kallas dessa mindre lån ofta för smslån eller snabblån. Möjligheten att jämföra finns även för de allra största lånen.

Dessa mindre lån kan tas på belopp mellan 500 kronor och 15 000 kronor ungefär. Helt beroende på vilken lånegivare man bestämmer sig för att låna av. Det finns en hel uppsjö av lånegivare som man kan välja mellan om man vill ta ett av dessa lån. Dessa mindre lån skiljer sig dock från större lån på en viktig punkt: de har en betydligt kortare återbetalningstid än många andra lån, då deras löptider brukar ligga på mellan 14 och 90 dagar, så den kortaste möjliga återbetalningstiden som man kan stöta på när man tar ett smslån brukar vara två veckor, och den längsta möjliga återbetalningstiden brukar vara 3 månader. Det är med andra ord inte tal om att ha ett smslån med en återbetalningstid på flera år, vilket dock är något som kan förekomma för andra lån.

Jämföra snabblån

Hur ansöker man då om ett av dessa lån via SMS?

För att göra detta måste du veta vilken lånegivare du vill låna av, samt ha deras telefonnummer som du skickar ett SMS till. Denna information kan du dock lätt leta upp via Internet, genom att helt enkelt söka efter smslån i en sökmotor som Google, som då kommer att skicka dig vidare till flera olika lånegivare som erbjuder detta. (Tänk dock på att när du gör detta så kan du faktiskt även ansöka om ett lån (låna 1000) via lånegivarnas hemsidor i de flesta fall, så många gör detta när de ändå är inne på hemsidorna och kikar.