Första lånet gratis 

När du tar ditt allra första smslån kan du faktiskt få det första lånet gratis. Normalt under en viss period, t.ex. 14 dagar, 30 dagar, 60 dagar eller 90 dagar, beroende på vilken lånegivare du lånar av. Detta kan låta helknasigt, men eftersom konkurrensen på marknaden är enormt stor är det faktiskt inte så galet som det låter. Istället är de företag som erbjuder smslån idag tvungna att ta till alla möjliga knep för att locka till sig kunder. Och detta gynnar förstås dig som potentiell kund hos dem!

Ett sätt detta gynnar de potentiella kunderna på är att de kan dra nytta av just extremt bra välkomsterbjudanden. Som t.ex. att testa lånetjänsten gratis, och de gör de förstås just genom att ta det första lånet gratis hos en viss lånegivare.

Kan man få det första lånet gratis av alla långivare som erbjuder smslån?

Nej, riktigt så bra är inte ens smslånemarknaden än, så alla lånegivare kan inte förväntas erbjuda denna möjlighet. Dock finns det ganska många lånegivare som erbjuder denna möjlighet. Så man har ett tjugotal ungefär att välja mellan för detta, i runda slängar.

Kan man ta ett första, gratis lån av fler än en smslånegivare?

Ja, fast man i regel bara kan få ett räntefritt lån, det första, av en och samma smslånegivare. Men det finns inget som förhindrar att man tar emot ett sådant gratislån av flera olika långivare om man har ett behov av det.

Första lånet gratis

Finns det något man bör se upp med om man nappar på låne-erbjudanden av det här slaget?

Ja det skulle väl i så fall vara att man måste se till att betala tillbaka gratis lånet i tid. Dvs. innan det förfallodatum som man kommer överens om med långivaren när man tar lånet. Gör man inte det, kommer nämligen olika straffavgifter, dröjsmålsavgifter och andra kostnader att tillkomma utöver låneskulden, vilket då förstås innebär att lånet inte längre är gratis.

Av samma anledning bör man inte heller någonsin ta ett gratis smslån utan att kolla upp vad förfallodatumet på det är. För tänk på att smslån har kortare löptider än de flesta andra lån. Så återbetalningstiden är ofta kortare än vad man räknar med. Framför allt om man man mestadels tagit vanliga, större lån tidigare (större än lån på 1000 kr), för på dessa lån är i regel löptiden betydligt längre.